Kundvagn 0

Om oss


Exakta Print erbjuder trycktjänster i både offset- och digitaltryck. Vi hjälper dig att ta fram just den trycksak du vill ha, alltid i bästa tänkbara utförande och kvalitet!

Vi har såväl den tekniska lösningen som prestanda och kunskap för att optimera både resultat och ekonomi för din trycksak.Vi kan hjälpa dig med är allt ifrån enkla visitkort till tunga böcker. Inget uppdrag är för stort eller för litet.

0
Anställda
0
Miljoner kronor i omsättning
0
Års erfarenhet

Print

 and beyond

Vi på Exakta står alltid vid din sida när du står inför något som du känner dig osäker på.  Att välja rätt papper eller kartong kan vara klurigt om du inte är van trycksaksköpare. Detsamma om du vill att din trycksak ska skilja sig åt och efterbehandlas enligt någon av alla de möjligheter som står till buds i vårt tryckeri i Malmö.

 Mycket mer än

 ett enkelt tryckeri

Olika typer av laminat, prägling, foliering, stansning m.m. Vi har lång erfarenhet och gedigen kunskap inom trycksaksproduktion och hjälper dig med goda råd och tips.

Vår historia

1976

Exakta Groups historia startar år 1976 i Hässleholm

1998

Under många år var grunden i produktionen skolkataloger. I första finanskrisens vågor började man inse nödvändigheten av att lyfta blicken och hitta nya vägar framåt. Detta ledde till att Håkan Larsson 1998 rekryterades till ny VD. Exaktas tillväxt ökade därefter kontinuerligt, både organiskt och via förvärv.

2009

En del av strategin var att titta på andra bolag för att få igång tillväxten. I motsats till gängse praxis i branschen valde man att, tillsammans med malmötryckeriet Printings ägare, fusionera två företag för att skapa ett nytt starkt bolag vid namn Exakta Printing. Detta skedde under 2009. Under de därpå följande åren har det både förvärvats och bildats nya bolag inom koncernen.

2014

2014 var det dags för ytterligare ett stort steg då Patrick Andersson, ägare av välrenommerade Tryckfolket AB, grundat 1979, kom in som delägare i Exaktakoncernen. Härigenom bildades en ny välkonsoliderad ägarkonstellation under koncernnamnet Exakta Group AB.

Idag

Exaktakoncernen är ett privatägt aktiebolag som befinner sig i stark tillväxt och expanderar såväl organiskt som via förvärv. Exakta har verksamhet i Malmö, Borås. Lidköping, Karlstad, Stockholm och Hässleholm, ca 260 anställda och en omsättning på ca 600 miljoner kronor. Koncernen består av ett antal dotterbolag med olika angränsande spetsområden.

Framåt

Exakta har tagit steget in i den framtid där vi fortsätter att anpassa oss till våra kunders nuvarande och framtida behov. Vi är en ständigt lärande organisation och har vid förvärv sett en självklarhet i att ta till vara på våra nya kollegors kompetenser och erfarenheter. Vår styrka är vår bredd som gör att vi kan möta våra kunder i olika stadier av behov.