Kundvagn 0
Ensidig skylt i 3 mm forex med ditt egna tryck

Ensidig skylt

Poster

111,25 kr 89,00 kr
Tillgänglighet på lager
SKU
EXPR_POSTER

Besök vår nya e-handelsbutik för fler designmöjligheter av din poster!

Poster

En poster på väggen är en form av inramad tryckt bild som används som dekoration. Posters kan vara av olika storlek och föreställa allt från konstverk, fotografier, reklambilder eller affischer för olika evenemang. De kan hängas upp på väggen i hemmet, på kontoret eller i offentliga miljöer som butiker och restauranger.

Vilket papper ska jag välja till min poster?

Hos Exakta Print kan du välja mellan ett obstruket papper på 200g eller ett silkpapper på 170 g. Ett obestruket papper ger en mattare och mer ruff yta, färgerna kan också upplevas lite mattare. Silkpapper upplevs lite glansigare än vanligt kopieringspapper, vilket gör att det lämpar sig bra till både text och bild.

 

Vad är ett bra motiv på en poster?

Ska du placera din poster på en plats där det rör sig många olika personer, tex ett kontor kan det vara en bra idé att ha mer neutrala motiv på sina posters som naturbilder. Inreder man sitt kontor med hjälp av posters kan det även vara en idé att använda det som ett hjälpmedel för att förmedla vad företaget står för, tex företagets värdegrund.

Beroende på var det är tänkt att din poster ska vara placerad så kan det vara bra att anpassa valet av motiv utefter platsen den ska vara på. Här har vi listat några idéer för vad för motiv man kan ha på en poster i sitt hem.

  1. En vacker naturbild, tex en solnedgång eller en bild på ett fint landskap
  2. En personlig bild som du har ett speciellt minne till, eller som du tycker passar in till den inredningen du har.
  3. En poster med ett konstverk eller fotografisk bild som du gillar. Gör du en poster med ett målat konstverk kan det vara en bra idé att trycka det på ett obestruket papper då det ger en mer ”målad” känsla.
  4. En kartbild eller något som symboliserar en plats du har en speciell relation till, tex staden du bor i eller ett ställe du har varit på semester på.
  5. Något som får dig att skratta, ett roligt motiv eller citat.
  6. Det kan vara kul att anpassa sin poster utefter rummet den ska placeras i, som att tex ha motiv som visar livsmedel eller tillagningstekniker i köket, och kanske en poster som visar innebörden av tvätt symbolerna i tvättstugan.

Hur hänger man upp en poster?

Det finns flera olika sätt du kan hänga upp postern på väggen beroende på hur du vill att det ska se ut. Här har vi listat några alternativ för att hänga upp din nya poster.

  1. Det vanligaste alternativet för att hänga upp en poster är med hjälp av ramar då glaset även hjälper till att skydda trycket på din poster. En ram ger även ett sofistikerat uttryck och passar perfekt om du har en poster som har ett målat motiv då det ger intrycket av en tavla.
  2. En annan vanlig metod är att använda sig av en dubbelhäftande tejp, det ger ett mer avslappnat intryck och är väldigt enkelt att sätta upp.
  3. Man kan även använda sig av tavellister för att sätta upp sina inramade posters.
  4. En annan metod som bara blir vanligare och vanligare är att använda sig av posterlister där du placerar en list i överkant och en i underkant vilket hjälper till att hålla poster utsträckt.

Oavsett vilken metod du väljer, se till att postern är placerad på en plats där den inte blir utsatt för starkt ljus eller fukt, eftersom det kan skada postern över tid. Om du vill att postern ska hålla länge kan det också vara en bra idé att skydda den med glas eller plast vilket enklast görs med hjälp av en ram.

 

Hur skapar jag en poster?

Vi har ett smart designverktyg som kommer att generera en tryckfil automatiskt vilket innebär att det bara är för dig att ladda upp din bild eller pdf. Du kan även addera din egen text eller motiv i designverktyget. Är du osäker på hur du vill att din poster ska se ut ha vi även många färdiga mallar du kan använda!

Write Your Own Review
Du recenserar:Poster
Du kanske också gillar